MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
Ptrebno je:
- 130 ml toplog mleka
- 21 g svežeg kvasca
- 15 g šećera
- 500 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- 170 g jogurta
- 1 jaje
Za nadev:
- 100 g istopljenog putera
- 120 g smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
Za preliv:
- 120 g krem sira
- 120 g prah šećera
- 50 g omekšalog putera
- 1 kašičica arome vanile
Priprema
U toplo mleko izdrobite kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji par minuta. U drugu činiju stavite sve ostale sastojke, dodajte mleko i kvasac i umesite. Možete rukom da umesite. Testo treba da bude glatko. Nakon toga prekrijte činiju i ostavite testo da odstoji 1 h na sobnoj temperaturi. Posle testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm. Onda namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica. Urolajte testo po dužoj strani i secite ga na 12 jednakih delova. Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek-papirom i ostavite ih da odstoje tamo još 20 minuta. Zatim ih pecite na 190 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
POSNE CIMET ROLNICE SAVRŠENE ZA KRSTOVDAN Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)