KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika

Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.

krempita sa keksom
Printscreen

Potrebno je:

Korica:

  • 250 g keksa
  • 7 kašika mleka

Fil:

  • 700 ml mleka
  • 100 g šlaga sa ukusom vanile
  • 150 g šećera
  • 400 ml slatke pavlake
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

U jednoj posudi dobro umutite mleko, šećer i šlag. Zasebno umutite slatku pavlaku sa 2 kašike šećera. Dodajte polovinu umućene slatke pavlake u prvu smesu, pa sve umutite. Poređajte keks na dno kalupa nampčen u mleko, pa preko nanesite fil. Zatim dodajte ostatak slatke pavlake i špatulom poravnajte. Preko poređajte još jedan red keksa. Ostavite krempitu u frižideru da se stegne, pa na kraju pospite šećerom u prahu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading