KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Korica:
- 250 g keksa
- 7 kašika mleka
Fil:
- 700 ml mleka
- 100 g šlaga sa ukusom vanile
- 150 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
U jednoj posudi dobro umutite mleko, šećer i šlag. Zasebno umutite slatku pavlaku sa 2 kašike šećera. Dodajte polovinu umućene slatke pavlake u prvu smesu, pa sve umutite. Poređajte keks na dno kalupa nampčen u mleko, pa preko nanesite fil. Zatim dodajte ostatak slatke pavlake i špatulom poravnajte. Preko poređajte još jedan red keksa. Ostavite krempitu u frižideru da se stegne, pa na kraju pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
DOMAĆA KREMPITA Lagana, sočna i mekana kao duša, baš kao ona iz bakine kuhinje!
Ukusa koji priča priče.
BLEDSKU KREMPITU JE TITO OBOŽAVAO Kremasta i lagana, a topi se u ustima
Savršena poslastica oduševiće i one izbirljive.
FRANCUSKA KREMPITA Očaravajuća poslastica sa višnjama u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
KREMPITA Sočna i mekana kao duša, po receptu iz bakine sveske
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)