DOMAĆI DŽEM OD ZOVE Biće isti kao onaj bakin, a po ukusu mu nema sličnog

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Bilo da samostalno mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenoj poslastici, nećete da pogrešite.

džem od zove
Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g cvetova zove i kriški limuna (ostataka od pripreme sirupa)
  • 150-200 ml sirupa od zove (ili jabukovog, limunovog soka ili vode)
  • 175 g šećera
  • 2 kašičice vanilin šećera

Priprema:

Cvetove zove stavite u šerpu sa kriškama limuna. Onda dodajte šećer, vanilin šećer i sirup, pa promešajte dobro. Zakuvajte dok ne provri pa smanjite temperaturu i kuvajte 15-20 minuta uz povremeno mešanje.Štapnim blenderom sve dobro usitnite tokom kuvanja, da smesa postane kremasta. Sipajte džem u sterilisane tegle, pa čvrsto zatvorite poklopcem.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading