DOMAĆI DŽEM OD ZOVE Biće isti kao onaj bakin, a po ukusu mu nema sličnog
Bilo da samostalno mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenoj poslastici, nećete da pogrešite.
Sastojci:
- 800 g cvetova zove i kriški limuna (ostataka od pripreme sirupa)
- 150-200 ml sirupa od zove (ili jabukovog, limunovog soka ili vode)
- 175 g šećera
- 2 kašičice vanilin šećera
Priprema:
Cvetove zove stavite u šerpu sa kriškama limuna. Onda dodajte šećer, vanilin šećer i sirup, pa promešajte dobro. Zakuvajte dok ne provri pa smanjite temperaturu i kuvajte 15-20 minuta uz povremeno mešanje.Štapnim blenderom sve dobro usitnite tokom kuvanja, da smesa postane kremasta. Sipajte džem u sterilisane tegle, pa čvrsto zatvorite poklopcem.
Možda vas zanima:
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
DŽEM ZA DIJABETIČARE SAVRŠEN ZA JESEN A pravi se od samo 3 sastojka i osvaja ukusom
Savršenog ukusa, a zdrav i ne utiče na povećanje šećera u krvi.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DOMAĆI DŽEM OD DINJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, po ukusu mu nema ravnog
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)