DŽEM OD SMOKAVA SA VANILOM Savršen spoj tradicije i modernog, a mami i mirisom i ukusom
Savršen za krofne i palačinke, ali i da se samostalno maže na hleb.
Potrebno je:
- 1 kg zrelih smokava
- 300 g šećera
- 1 limun (sok i kora)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Smokve operite i isecite na četvrtine. Stavite smokve, šećer, sok i koru od limuna u šerpu i kuvajte na laganoj vatri. Kada se džem zgusne, dodajte vanilu i kuvajte još nekoliko minuta. Sipajte u sterilizovane tegle dok je džem još vruć.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)