ORAH KOCKE BUDE SVA ČULA Jednostavne, a savršene, polizaćete i tanjir
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 250 g mlevenog keksa
- 250 g šećera
- 210 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 100 g krupno seckanih oraha
- 100 g čokolade
- 18 kašika vode
Priprema:
Šećer i vodu stavite da provri. Sklonite s vatre i dodajte margarin, mešajte da se istopi. Sipajte mlevene orahe, keks, iseckane orahe i izmešajte. Dodajte istopljenu čokoladu i dobro sjedinite u glatku smesu. Sipajte u manji pleh i viljuškom prošarajte po površini. Stavite kolač u frižider da se stegne, pa isecite na kocke.
Možda vas zanima:
MAKEDONSKI KOLAČ BEZ MLEKA I JAJA Gotov dok pristavite kafu, a savršenog ukusa
Super ide uz čaj ili kafu.
STARINSKA MERENG PITA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve bake u Jugoslaviji
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
KOLAČ SA SUVIM VOĆEM NIKO NE ODBIJA Mirisan, sočan i sladak, baš kao onaj bakin
Svi će vam tražiti dodatno parče.
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)