DOMAĆE PIŠKOTE Kad ih jednom probate, zaboravićete na prodavnicu
Tiramisu će sa njima biti savršen.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 600 g šećera
- 500 g oštrog brašna
- 300 g skrobnog brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 mala kašičica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Prvo odvojite žumanca od belanaca. U jednoj posudi penasto umutite belanca pa polako dodajte polovinu šećera i vanilin šećer. Zasebno umutite belanca pa dodajte drugu polovinu šećera u nekoliko navrata. Polako sneg umešajte u žumanca. U zasebnoj posudi pomešajte višenamensko i skrobno brašno i prašak za pecivo u činiji, pa ga prosejte kroz sito na smesu žumanca i snega. Sve polako sjedinite. Pleh obložite pek papirom. Kesi za zamrzivač odsecite jedan vrh, tako da rupa na vrhu ne bude šira od vrha vašeg palca. U kesu sipajte pripremljenu smesu pa oblikujte piškote. Pecite piškote oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Sačekajte da se prohlade pa ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)