DOMAĆE PIŠKOTE Kad ih jednom probate, zaboravićete na prodavnicu

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Tiramisu će sa njima biti savršen.

domaće piškote
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 600 g šećera
  • 500 g oštrog brašna
  • 300 g skrobnog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 mala kašičica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Prvo odvojite žumanca od belanaca. U jednoj posudi penasto umutite belanca pa polako dodajte polovinu šećera i vanilin šećer. Zasebno umutite belanca pa dodajte drugu polovinu šećera u nekoliko navrata. Polako sneg umešajte u žumanca. U zasebnoj posudi pomešajte višenamensko i skrobno brašno i prašak za pecivo u činiji, pa ga prosejte kroz sito na smesu žumanca i snega. Sve polako sjedinite. Pleh obložite pek papirom. Kesi za zamrzivač odsecite jedan vrh, tako da rupa na vrhu ne bude šira od vrha vašeg palca. U kesu sipajte pripremljenu smesu pa oblikujte piškote. Pecite piškote oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Sačekajte da se prohlade pa ih pospite šećerom u prahu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading