DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KEKSIĆI SA KIKIRIKI PUTEROM SOČNIJI OD KLASIČNIH A idealni za dolazak iznenadnih gostiju
Slatki i neodoljivi, a kikiriki puter daje posebnu draž.

BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM Uspevaju svima, a savršeni za lepo veče sa prijateljima
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, pravićete stalno.

PRIZNAJTE DA OVAKAV KEKS NISTE PROBALI Neobičan slatkiš iz tiganja je preukusan
Neobična priprema, još neobičniji ukus.

Ukoliko dosad nikad niste napravili DOMAĆE PIŠKOTE, sada je pravi trenutak
Da li ste znali da priprema domaćih piškota traje manje od pola sata? Zasučite rukave i počastite se popularnom italijanskom poslasticom!
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 50 g oštrog brašna
- 30g skrobnog brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 mala kašičica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. Penasto umutite žumanca, pa dodajte polovinu šećera i vanilinog šećera. U drugoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Polako sneg umešajte u žumanca. U činiji pomešajte brašna sa praškom za pecivo, pa prosejte preko smese sa žumancima. Laganim mešanjem sve sjedinite. U kesu sa odsečenim vrhom sipajte smesu, pa oblikujte piškote. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Tople piškote valjajte u granulirani šećer.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)