DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šoljicu kafe.

domaće piškote
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 jaja
  • 60 g šećera
  • 50 g oštrog brašna
  • 30g  skrobnog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 mala kašičica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. Penasto umutite žumanca, pa dodajte polovinu šećera i vanilinog šećera. U drugoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Polako sneg umešajte u žumanca. U činiji pomešajte brašna sa praškom za pecivo, pa prosejte preko smese sa žumancima. Laganim mešanjem sve sjedinite. U kesu sa odsečenim vrhom sipajte smesu, pa oblikujte piškote. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Tople piškote valjajte u granulirani šećer.

Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

Komentari (0)