DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 50 g oštrog brašna
- 30g skrobnog brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 mala kašičica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. Penasto umutite žumanca, pa dodajte polovinu šećera i vanilinog šećera. U drugoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Polako sneg umešajte u žumanca. U činiji pomešajte brašna sa praškom za pecivo, pa prosejte preko smese sa žumancima. Laganim mešanjem sve sjedinite. U kesu sa odsečenim vrhom sipajte smesu, pa oblikujte piškote. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Tople piškote valjajte u granulirani šećer.
Možda vas zanima:
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U isto vreme hrskavi i sočni, savršeni za užinu
Super idu uz čaj ili kafu.
KEKSIĆI SA ČOKOLADOM SUPER IDU UZ ČAJ I KAFU Hrskavi i slatki, taman za užinu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
JEČMENI KEKSIĆI Odlični za probavu, a zdravi i ukusni, super idu uz čaj ili kafu
Super užina koja će vam dati energije za ostatak dana.
POSNI MAROKANSKI KEKSIĆI Prhki i mekani, savršeni zalogajčići uz kafu
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)