ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora
- 500 g bresaka
- 100 g prezli
- nekoliko kašika džema od šljiva
- ulje
- vanilin šećer
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite breskve pa ih iseckajte na sitne kocke. Na radnoj površini poprskajte koru s malo ulja. Preko nje stavite drugu koru pa poprskajte s malo ulja. Premažite gornji kraj kore sa 3 kašike džema od šljiva. Zatim, pospite mešavinom prezli i vanilinog šećera. Nanesite par kašika seckanih bresaka, pa zamotajte u štrudlu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Prebacite štrudle u pleh obložen papirom za pečenje. Onda ih isecite na komade i poprskajte uljem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene. Pečenu štrudlu ostavite da se ohladi. Na kraju, pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete!
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Kraljice slavskog stola: Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom
Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli
Komentari (0)