POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Poslastica na kojoj su odrasle generacije
Ista kao ona iz bakine kuhinje, ukusa za čistu desetku.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 250 ml vode
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 g mlevenog maka
- 5 kašika šećera
- 2 kašike margarina
- vrela voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, kvasac, šećer, so i ulje. Postepeno dodajte i brašno, pa zamesite glatko testo. Podelite testo na 4 dela. Zasebno pomešajte mak sa šećerom. Sipajte malo vrele vode, pa umešajte margarin. Dobro sjedinite. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u oblik pravougaonika. Urolajte u oblik štrudle, pa premažite uljem. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se štrudla prohladi, pa je secite.
Možda vas zanima:
POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKA MIRINE KUHINJE Poslastica koja miriše na dom
Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više.
BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)