POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Poslastica na kojoj su odrasle generacije

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Ista kao ona iz bakine kuhinje, ukusa za čistu desetku.

štrudla sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 250 ml vode
  • 100 g šećera
  • 50 ml ulja
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 200 g mlevenog maka
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike margarina
  • vrela voda

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, kvasac, šećer, so i ulje. Postepeno dodajte i brašno, pa zamesite glatko testo. Podelite testo na 4 dela. Zasebno pomešajte mak sa šećerom. Sipajte malo vrele vode, pa umešajte margarin. Dobro sjedinite. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u oblik pravougaonika. Urolajte u oblik štrudle, pa premažite uljem. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se štrudla prohladi, pa je secite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading