ŠTRUDLA SA ROGAČEM Mirisna poslastica na kojoj su odrastale generacije

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz kafu ili čaj.

štrudla sa rogačem i jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 ml toplog mleka 
  • 40 g svežeg kvasca 
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 100 g putera
  • 1 jaje 
  • 1 kg brašna
  • 250 g mlevenog rogača
  • 500 ml vrelog mleka
  • 300 g šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mlakom mleku sa šećerom i 2 kašike brašna, otopite kvasac. Ostavite da se aktivira. Zasebno umutite jaje, puter, kašiku soli i brašno. Onda dodajte nadošli kvasac. Dodajte brašno po potrebi, pa zamesite testo. Onda ga ostavite da odmori oko pola sata. Premesite ga i podelite na 2 jufke. Pustite da odmori oko 10 minuta pa rasklagijajte testo na pravougaonik širine pleha. U jednoj posudi pomešajte rogač, pa dodajte šećer i promešajte. Onda prelijte vrelim mlekom da se šećer otopi. Rasporedite fil po razvučenom testu, pa dobro rasporedite i uvijte u oblik štrudle. Prebacite štrudle u pleh pa ostavite da odmori oko 20 minuta. Pecite štrudlu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading