STARINSKA KINDER TORTA BUDI NEPCA Kremasta i brza, poćiće vam voda na usta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za koru:
- 100 g lešnika
- 100 g brašna
- 120 g šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml kisele vode
- kesica praška za pecivo
i još:
- 400 g čokoladnog krema za premazivanje
- 500 g keksa
- 150 ml gaziranog soka
Za čokoladni fil:
- 500 ml vode
- 100 g praška za puding od čokolade
- 10 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 250 g margarina
Za beli fil:
- 500 ml vode
- 10 kašika šećera
- 100 g praška za puding od vanile
- 1 kašika brašna
- 200 g mleka u prahu
- 250 g margarina
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 30 g lešnika (za dekoraciju, po želji)
Priprema:
U tepsiju stavite 100 grama sirovih lešnika, pa ih pecite desetak minuta u rerni. Polovinu lešnika sameljite, a drugu polovinu stavite sa strane. Umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa smesi dodajte mlevene lešnike i sve sjedinite. Na dno tepsije stavite pek-papir, po njemu rasporedite pečene lešnike, pa preko njih sipajte smesu za koru. Pecite koru na 220 stepeni dvadesetak minuta. Ohlađenu koru okrenite tako da lešnici budu na vrhu. Premažite koru čokoladnim kremom. U šerpu sipajte 400 mililitara vode, dodajte šećer i ostavite da provri. Umutite prašak za puding od čokolade sa preostalih 100 mililitara vode i kašikom brašna, pa zakuvajte tako da dobijete glatki krem. Ostavite krem da se ohladi, pa ga onda izmiksajte sa 250 grama margarina. Na isti način pripremite i beli fil.
Preko kore na koju ste naneli čokoladni krem najpre stavite beli fil. Potom spuštajte keks u gazirani sok, pa ga poređajte preko belog fila. Nanesite čokoladni fil preko natopljenog keksa. Rastopite čokoladu sa malo ulja, pa dok je glazura vruća, sipajte je preko torte. Tortu ostavite da odstoji najmanje jedan dan pre služenja.
Možda vas zanima:
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
KINDER TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Topi se u ustima, a svi je vole
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BINGO TORTA ZA SVE ROĐENDANE I BITNE DATUME Deci je omiljena, a vole je i odrasli
Kremasta i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)