PESAK TORTA Omiljena poslastica mnogih generacija, a nema kome neće uspeti

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.

posna pesak torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog keksa
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 ml mleka
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašika ruma (opciono)

Priprema:

U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer u prahu, vanilin šećer, kakao prah i mlevene orahe. Zasebno otopite maslac pa ga dodajte smesi sa keksom. Zatim, polako sipajte mleko i mešajte, sve dok smesa ne postane homogena. Dodajte kašiku ruma za bolji ukus. Kalup obložite pek papirom. U njega izlijte smesu i ravnomerno rasporedite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading