DOMAĆA PITA SA KAJSIJAMA Jednostavna poslastica skupog ukusa koja miriše na dom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za testo:
- 300 g brašna
- 150 g putera
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- malo rendane limunove korice
Za fil:
- 600 g svežih kajsija
- 100 g šećera
- 1 kašika griza
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom pa dodajte jaje, brašno, prašak za pecivo, so i limunovu koricu. Umesite glatko testo pa ga podelite na dva dela - veći deo razvaljajte i stavite u podmazan pleh.Rasporedite polovinu kajsija preko tesra pa pospite šećerom, vanilom i grizom. Od ostatka testa napravite trake i poređajte ih preko fila u obliku mreže. Pecite pitu oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi pa pospite prah šećerom i poslužite.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)