MAĐARSKA LENJA PITA Prhko testo, sočne rendane jabuke sa cimetom i dašak nostalgije
Mekana kao duša i sočna, za sve prilike.
Potrebno je:
Za testo:
- 400 g brašna
- 200 g margarina
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 jaje
- 3-4 kašike kisele pavlake
Za fil:
- 800 g rendanih jabuka
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike griza
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Onda dodajte hladan maslac iseckan na listiće i utrljajte ga u brašno prstima dok ne dobijete mrvičastu smesu. Umešajte jaje i pavlaku i zamesite glatko testo. Zatim ga podelite na dva dela i ostavite u frižideru pola sata. Ogulite i narendajte jabuke. Onda ih pomešajte sa šećerom, cimetom i grizom. Pustite da stoji 10-ak minuta da griz upije višak tečnosti. Jednu polovinu testa razvucite pa stavite u pleh obložen pek papirom.Preko testa ravnomerno rasporedite fil od jabuka. Onda stavite drugu polovinu razvijenog testa i izbockajte viljuškom. Pecite lenju pitu oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni. Na kraju, ohladite pa pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA JABUKAMA I CIMETOM Sočna poslastica koja miriše na dom
Mirisna i slatka, nema joj ravne.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA BUDI SVA ČULA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
NAJMEKŠA LENJA PITA SA JABUKAMA Mirisna i sočna, baš kao ona bakina
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)