LUDA TORTA Nema paljenja rerne, a ukusa kao da ste se trudili satima, još i posna

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz kafu.

luda torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih pečenih lešnika
  • 100 g otopljenog margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml soka od pomorandže, sojinog ili bademovog mleka, koka – kole ili čaja

Krem I i II:

  • 1l sojinog mleka
  • 160 g pudinga sa ukusom vanile
  • 6 kašika šećera
  • 200 ml vode
  • 150 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 55 g ili jedna kesica šlaga
  • 50-60 ml mineralne ili obične hladne vode
  • 200 g posne bele čokolade
  • 100 g crne čokolade
  • 150 g keksa u komadu

Priprema:

Skuvajte puding. U šerpu sipajte sojino mleko pa stavite na vatru da provri. Zasebno umutite puding, šećer i vodu. Onda puding zakuvajte u mleku pa mešajte sve dok se ne zgusne. Skinite sa vatre pa preko stavite foliju i pustite da se ohladi. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, pečene, mlevene lešnike, šećer u prahu, otopljen margarin i sok od pomorandže i mešajte sve dok se potpuno ne sjedini. Ravnomerno rasporedite smesu od keksa na obruč. Crnu i belu čokoladu otopite, pa umutite penasto margarin i šećer u prahu. Ohlađen puding dobro umutite pa ga postepeno dodajte margarinu. Zatim sve dobro umutite. Šlag zasebno umutite sa vodom pa ga dodajte u krem. Podelite krem na dva dela pa jednom dodajte belu a drugom crnu čokoladu. Nanesite preko kore pa preko poređajte red keksa u komadu. Preko keksa nanesite drugi fil. Na kraju, ukrasite tortu po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading