LUDA TORTA Nema paljenja rerne, a ukusa kao da ste se trudili satima, još i posna
Najbolje služite uz kafu.
Potrebno je:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 100 g otopljenog margarina
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml soka od pomorandže, sojinog ili bademovog mleka, koka – kole ili čaja
Krem I i II:
- 1l sojinog mleka
- 160 g pudinga sa ukusom vanile
- 6 kašika šećera
- 200 ml vode
- 150 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 55 g ili jedna kesica šlaga
- 50-60 ml mineralne ili obične hladne vode
- 200 g posne bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 150 g keksa u komadu
Priprema:
Skuvajte puding. U šerpu sipajte sojino mleko pa stavite na vatru da provri. Zasebno umutite puding, šećer i vodu. Onda puding zakuvajte u mleku pa mešajte sve dok se ne zgusne. Skinite sa vatre pa preko stavite foliju i pustite da se ohladi. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, pečene, mlevene lešnike, šećer u prahu, otopljen margarin i sok od pomorandže i mešajte sve dok se potpuno ne sjedini. Ravnomerno rasporedite smesu od keksa na obruč. Crnu i belu čokoladu otopite, pa umutite penasto margarin i šećer u prahu. Ohlađen puding dobro umutite pa ga postepeno dodajte margarinu. Zatim sve dobro umutite. Šlag zasebno umutite sa vodom pa ga dodajte u krem. Podelite krem na dva dela pa jednom dodajte belu a drugom crnu čokoladu. Nanesite preko kore pa preko poređajte red keksa u komadu. Preko keksa nanesite drugi fil. Na kraju, ukrasite tortu po želji.
Možda vas zanima:
ŠEHERZADA TORTA Nema paljenja rerne, a ukusa kao da ste se trudili satima
Kremasta i savršena, za sve svečane prilike.
POSNA SLADOLED TORTA SA NAPOLITANKAMA Svakim zalogajem oduzima dah
Kremasta i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
BRZA TORTA OD ĐUMBIRA ZA SVE PRILIKE Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
BRZA PESAK TORTA BEZ PEČENJA Kremasta poslastica koja razbija ukusom
Savršena za iznenadne goste, ali i sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)