BAKINE KIFLICE SA DŽEMOM VRAĆAJU U DETINJSTVO A polovina se pojede dok je još u plehu

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Mekane kao duša i sočne, a savršeno idu uz čaj.

kiflice sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 5 dl mleka
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 4 kašike šećera
  • 2 jajeta
  • 2 dl ulja
  • 1 vanilin šećer
  • malo rendane korice limuna
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa malo mleka i šećera pa ostavite da se aktivira. Onda ga pomešajte sa brašnom pa dodajte i ostale sastojke. Zamesite glatko testo pa ga ostavite da naraste. Potom ga podelite na 5 jednakih loptica. Razvaljajte svaku lopticu u prečnik od 30 cm, ali ne suviše tanko. Isecite dobijeni krug na 16 trouglova. Svaki napunite džemom pa umotajte kiflice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon što se prohlade, pospite ih šećerom u prahu.


Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading