BRZE KIFLICE SA MARGARINOM Vazdušaste i mekane, svaki zalogaj je raj za nepca
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 900 g brašna T-400 meko+za premesivanje
- 500 ml vode
- 40 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 250 g margarina
- 2 kašike ulja
- 1 žumance
Priprema:
Kvasac razmutite sa šećerom u toploj vodi, pa promešajte i dodajte polovinu prosejanog brašna, so i pola omekšalog margarina. Zatim dodajte preostalo brašno pa zamesite glatko testo. Onda ga premažite uljem i ostavite tako 5 minuta, pokriveno krpom. Testo podelite na 3 dela, pa svaki premesite u loptu. Svaki deo razvucite u krug pa premažite dva dela margarinom. Poređajte dva premazana dela jedan preko drugog tako da margarin bude gore. Potom, pokrijte sa trećim, nenamazanim delom.
Možda vas zanima:
BRZE KIFLICE SA MARGARINOM Bolje nego one iz pekare, a biće sveže i nekoliko dana
Sočne i mekane kao duša, pravićete stalno.
BRZE KIFLICE SA ŠUNKOM I SIROM Nema kvasca ni čekanja, a ispadnu mekane kao duša
Sočne i slasne, a gotove očas posla.
POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)