ČUPAVA PITA OD VIŠANJA Nema paljenja rerne, a svaki zalogaj je raj za nepca
Mirisna i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 1 litar mleka
- 1 šolja šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 60 g putera
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 2 šolje seckanog kokosa
Sos od višnje:
- 500 ml soka od višnje
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike brašna
- pola šolje šećera
Priprema:
Pospite kokos po dnu pleha. U jednu duboku posudu sipajte mleko, šećer i brašno i sve dobro umešajte. Onda mešajte na srednjoj vatri, sve dok se ne zgusne. Dodajte puter i vanilin šećer pa dobro sjedinite sa smesom, uz neprestano mešanje, na srednjoj vatri. Zatim prelijte smesu preko kokosa pa ostavite da se hladi u frižideru.
U lončiću otopite zamrznute višnje, uz neprestano mešanje. Onda ih dobro ocedite pa taj sok vratite u lončić.Dodajte kukuruzni skrob, brašno i šećer pa promešajte i mešajte na srednju vatri, uz mešajte dok se ne zgusne. Onda pospite preko prohlađene smese u plehu. Ostavite da se hladi oko 2 sata u frižideru. Isecite kolač na 12 jednakih delova u obliku pravougaonika, pa svaki urolajte rukama da dobijete male rolnice.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)