BAKINI ČUPAVCI BUDE NOSTALGIJU Kremasti, sočni i mekani kao duša
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 10 kašika šećera u prahu
- 13 kašika ulja
- 16 kašika glatkog brašna
- 120 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
Za čokoladni preliv:
- 150 g crne čokolade
- 200 ml mleka
- 150 g putera
- 200 g kokosa, za rolanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite šećer sa puterom pa dodajte jaja i mleko. Zatim u to prosejte brašno sa praškom za pecivo. Promešajte dobro drvenom kašikom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari sa puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.
Možda vas zanima:
BAKINI ČUPAVCI SE SMAŽU U TRENU Savršeni za slavu i sočni, a uspevaju svima
I dupla mera će biti malo.
PIŠMANIJE NA DOMAĆI NAČIN Nećete morati u Tursku da biste jeli najlepše kolače
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ČUPAVCI IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠU NA DETINJSTVO Mame i mirisom i ukusom
Savršen spoj čokolade i kokosa.
NEODOLJIVI LAMINGTON KOLAČI Australijski čupavci mekani kao duša, svi će vam tražiti recept
Čuveni australijski lamington kolači, kod nas poznati kao čupavci, prave se od savršenog čokolada-kokos spoja. Idealni za bilo koju svečanu ili slavsku trpezu, a uspeće svima.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)