BAKINI ČUPAVCI BUDE NOSTALGIJU Kremasti, sočni i mekani kao duša

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

čupavci na vodi
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 13 kašika ulja
  • 16 kašika glatkog brašna
  • 120 ml mleka
  • 1 prašak za pecivo

Za čokoladni preliv:

  • 150 g crne čokolade
  • 200 ml mleka
  • 150 g putera
  • 200 g kokosa, za rolanje

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite šećer sa puterom pa dodajte jaja i mleko. Zatim u to prosejte brašno sa praškom za pecivo. Promešajte dobro drvenom kašikom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari sa puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading