PIŠMANIJE NA DOMAĆI NAČIN Nećete morati u Tursku da biste jeli najlepše kolače
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 100 ml suncokretovog ulja
- 5 supenih kašika belog šećera
- jedna kesica vanilin-šećera
- 250 g maslaca koji je odstojao na na sobnoj temperaturi
- puna šolja od 2 decilitra kokosovog brašna
- belo brašno
Za valjanje:
- šećer u prahu
- kokosovo brašno
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi umutite šećer sa maslacem pa dodajte ulje, vanilin šećer i kokosovo brašno. Onda polako dodajte brašno. Zatim testo obložite pek papirom i ostavite par sati u frižideru. Onda ga raskomadajte i oblikujte loptice. Poređajte na pleh obložen pek papirom.Pecite oko 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prohlađene loptice valjajte u kokosovo brašno pa u šećer u prahu.
Možda vas zanima:
BAKINI ČUPAVCI SE SMAŽU U TRENU Savršeni za slavu i sočni, a uspevaju svima
I dupla mera će biti malo.
BAKINI ČUPAVCI BUDE NOSTALGIJU Kremasti, sočni i mekani kao duša
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Nimalo ne zaostaju za originalom, a naprave se očas posla
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
KOKOS BOMBICE Po receptu za početnike, može i dete da ih napravi, a savršenog ukusa
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)