EKLERI SA KAFOM Savršen spoj vazdušastog testa i bogatog kremastog fila
Neodoljivi spoj deserta i omiljenog napitka, za prave kafoljupce.
Potrebno je:
- 1 kašika instant kafe
- 75 g brašna
- 110 g putera
- 2 jajeta
- 150 ml vode
- 300 ml slatke pavlake
- 90 g šećera u prahu
- 1 kašika cimeta
- 2 kašike vode
Priprema:
U šerpu sipajte 150 ml vode i 60 g putera, uključite ringlu na srednju temperaturu. Kada se puter rastopi, dodajte brašno i mešajte sve dok testo ne počne da se odvaja od šerpe. Testo mutite mikserom i dodajte 2 jajeta. Testom punite špric i na nauljenom plehu napravite eklere.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)