DINASTIJA TORTA NE IZLAZI IZ MODE A bila je hit u staroj Jugoslaviji
Nazvana po čuvenoj američkoj sapunici iz 80 ih godina, bogata i kalorična.
Potrebno je:
Sastojci:
Kore:
- 15 belanaca
- 450 g šećera
- 150 g oraha (pola mleveni, pola seckani)
- 3 kašike brašna
Fil:
- 15 žumanaca
- 750 ml mleka
- 3 pudinga od vanile
- 9 kašika šećera
- 200 g maslaca
- 18 kašika šećera
- 6 vanil-šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Polako dodajte šećer pa orahe i brašno. Pecite koru 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Pecite na poleđini velikog pleha obloženog pek papirom koji je dodatno podmazan. Ispecite 3 ovakve kore. Skuvajte 3 kesice pudinga sa 9 kašika šečera u 750 ml mleka, pa pustite da se prohladi. Zasebno umutite puter sa šećerom pa dodajte 15 žumanca, uz neprestano mešanje. Kašiku po kašiku smese dodajte u prohlađen puding. Pripremljeni fil podelite na 2 dela. Prvom delu dodajte šest kesica vanil-šećera, a drugom 100 grama otopljene čokalade za kuvanje.Premažite prvu koru sa slojem žutog fila, pa braon fila, pa opet stavite koru. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. U jednoj posudi umutite 2 šlaga pa time ukrasite celu tortu.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
ANA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Sa 4 vazdušaste kore i kremastim čokoladnim filom
Ako volite čokoladne poslastice, Ana tortu ćete obožavati.
TORTA CRNI PRINC MILUJE NEPCA Prepuna čokolade i oraha, i dupla mera je malo
Raskošna poslastica savršena za svečanu i slavsku trpezu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)