DINASTIJA TORTA NE IZLAZI IZ MODE A bila je hit u staroj Jugoslaviji

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Nazvana po čuvenoj američkoj sapunici iz 80 ih godina, bogata i kalorična.

dinastija torta
Printscreen

Potrebno je:

Sastojci:
Kore:

  • 15 belanaca
  • 450 g šećera
  • 150 g oraha (pola mleveni, pola seckani)
  • 3 kašike brašna

Fil:

  • 15 žumanaca
  • 750 ml mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 9 kašika šećera
  • 200 g maslaca
  • 18 kašika šećera
  • 6 vanil-šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Polako dodajte šećer pa orahe i brašno. Pecite koru 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Pecite na poleđini velikog pleha obloženog pek papirom koji je dodatno podmazan. Ispecite 3 ovakve kore. Skuvajte 3 kesice pudinga sa 9 kašika šečera u 750 ml mleka, pa pustite da se prohladi.  Zasebno umutite puter sa šećerom pa dodajte 15 žumanca, uz neprestano mešanje. Kašiku po kašiku smese dodajte u prohlađen puding.  Pripremljeni fil podelite na 2 dela. Prvom delu dodajte šest kesica vanil-šećera, a drugom 100 grama otopljene čokalade za kuvanje.Premažite prvu koru sa slojem žutog fila, pa braon fila, pa opet stavite koru. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. U jednoj posudi umutite 2 šlaga pa time ukrasite celu tortu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading