DONOSIMO VAM STARINSKI RECEPT ZA PUSLICA TORTU Nežna, kremasta, lagana i bez mane

Ivana Pavlović

08:40

Slatki kutak 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

puslica torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 12 belanaca
  • 440 g šećera

Za fil:

  • 260 ml mleka
  • 260 g mlevenih pečenih lešnika
  • 11 žumanaca
  • 16 kašika šećera
  • 260 g maslaca

Za ukrašavanje:

  • 400 ml slatke pavlake za šlag
  • lešnici

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanaca sa šećerom u čvrst sneg. U pleh obložen pek papirom sipajte sneg od belanaca pa dobro poravnajte. Pecite koru oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Na isti način napravite još jednu koru pa ostavite da se ohlade. U jednoj posudi sjedinite žumanca sa šećerom pa sipajte mleko u to i zakuvajte. Sve vreme mešajte žicom pa kad krene da ključa, skinite sa ringle. Fil ostavite da se prohladi pa mu dodajte orahe i lešnike. Zasebno penasto umutite maslac pa ga umešajte u fil. Ređajte tortu redosledom:kora-polovina fila-kora-polovina fila. Dekorišite puslica tortu umućenim šlagom i lešnicima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading