ISTAMBUL TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Bogata, jaka, čokoladna i savršena!
Ako volite bogate, jake i čokoladne torte, onda je ovo pravi izbor za vas.
Potrebno je:
- 20 kom jaja
- 20 kašika šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 600 g mlevenih oraha
- 200 g seckanih oraha
- 200 g suvog grožđa
- 2 kašike brašna
- 2 kašičice ekstrata vanile
- 500 g šećera
- 1 l vode
- 1 veći limun
- 250 g čokolade
- 60 g putera
- 150 g listića badema
- čokoladne mrvice
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi odvojite belanca od žumanca. Umutite penasto žumanca sa 20 kašika šećera. Onda dodajte vanilu i brašno pa umutite belanca u čvrst sneg. Lagano dodajte po kašiku u žumanca. Sjedinite dobro pa dodajte rendanu čokoladu, orahe mlevene i seckane i suvo grožđe. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Isecite limun na kolutove pa zakuvajte sa 500 g šećera. Nakon što provri kuvajte još 5 minuta. Zatim ostavite da se sirup ohladi. Vrelu koricu prelijte hladnim sirupom pa ostavite da prenoći. Pospite sa 100 g badema po kori. Otopite čokoladu i puter na pari. Glazurom premažite tortu pa pospite mrvicama.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
LOARA TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Kremasta i raskošna, gosti će biti raspamećeni
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)