POSNA SLADOLED TORTA SA NAPOLITANKAMA Svakim zalogajem oduzima dah

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Kremasta i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.

posna sladoled torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 grama zaslađene slatke pavlake
  • 2 kašike krema od lešnika
  • 300 grama napolitanki

Priprema

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte dve kašike krema. Dobro izmiksajte i smesu podelite na četiri jednaka dela. Sa strane pripremite dublji, pravougani kalup (otprilike mera 21x11), premažite ga uljem i obložite providnom, kuhinjskom folijom. Četvrtinu smese rasporedite ravnomerno po kalupu, pa po tome poređajte napolitanke. Zatim nastavite tako dok ne potrošite sve sastojke, a imajte na umu da poslednji sloj treba da bude fil od krema i slatke pavlake. Kad završite ređanje, poravnajte poslednji sloj, prekrijte ga providnom folijom i odložite tortu u zamrzivač na dva sata.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading