ANA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Sa 4 vazdušaste kore i kremastim čokoladnim filom

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako volite čokoladne poslastice, Ana tortu ćete obožavati.

ana torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 4 jajeta
  • 260 g šećera
  • 200 g brašna
  • 40 g kakaa

Za fil:

  • 1 l slatke pavlake
  • 200 g crne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade

Za ukrašavanje:

  • 100 g mlečne čokolade (po želji) 

Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Zagrejte slatku pavlaku u šerpi do ivice ključanja, ali nemojte da provri. Zatim skinite sa šporeta i dodajte čokoladu seckanu na kockice. Špatulom dobro mešajte dok se ne otopi. Ostavite fil bar 4 sata u frižideru. U jednoj posudi umutite belanca dok ne dobijete čvrst šne pa umešajte 65 g šećera i nastavite da mutite. Onda dodajte žumance i polako sjedinite. Prosejte 50 g brašna sa 10 g kakaa prosejte i nežno umešajte dodajte u smesu. Istim postupkom napravite sve kore. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite svaku koru 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Zatim penasto umutite ohlađeni fil. Filujte tortu sledećim redosledom:kora-čokoladni fil-kora-fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju, premažite svaku tortu ostatkom fila. Otopite čokoladu pa je premažite preko pek papira. Nakon što se stvrdne sa strugotinama dekorišite tortu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading