ANA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Sa 4 vazdušaste kore i kremastim čokoladnim filom
Ako volite čokoladne poslastice, Ana tortu ćete obožavati.
Potrebno je:
Za kore:
- 4 jajeta
- 260 g šećera
- 200 g brašna
- 40 g kakaa
Za fil:
- 1 l slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
Za ukrašavanje:
- 100 g mlečne čokolade (po želji)
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Zagrejte slatku pavlaku u šerpi do ivice ključanja, ali nemojte da provri. Zatim skinite sa šporeta i dodajte čokoladu seckanu na kockice. Špatulom dobro mešajte dok se ne otopi. Ostavite fil bar 4 sata u frižideru. U jednoj posudi umutite belanca dok ne dobijete čvrst šne pa umešajte 65 g šećera i nastavite da mutite. Onda dodajte žumance i polako sjedinite. Prosejte 50 g brašna sa 10 g kakaa prosejte i nežno umešajte dodajte u smesu. Istim postupkom napravite sve kore. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite svaku koru 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Zatim penasto umutite ohlađeni fil. Filujte tortu sledećim redosledom:kora-čokoladni fil-kora-fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju, premažite svaku tortu ostatkom fila. Otopite čokoladu pa je premažite preko pek papira. Nakon što se stvrdne sa strugotinama dekorišite tortu.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
LEŠNIK TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Tri kore različitog ukusa i kremasti fil
Gosti će vam tražiti i parče za poneti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)