POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

posna čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je:

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 80 g kakaa
  • 250 g šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 150 ml ulja
  • 350 ml mineralne vode
  • 2 kašičice sirćeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Čokoladni posni krem:

  • 600 ml biljne pavlake za šlag (posne)
  • 250 g posne tamne čokolade
  • 2 kašike kakaa
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i ekstrakt vanile. Onda dodajte ulje, mineralnu vodu, vanilu i sirće pa sve dobro promešajte. Pecite koru oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda ohladite i presecite na 3 kore. Zagrejte pavlaku do ključanja pa je prelijte preko polomljene čokolade. Onda dodajte kakao prah i šečer. Stavite 2 sata u frižider pa dobro umutite. Ređajte tortu sledećim redosledom:kora-1/3 krema-kora-1/3 krema-kora. Preko pospite krem i sa strane.Zatim ostavite tortu 6 sati u frižideru da se stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading