LOARA TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Kremasta i raskošna, gosti će biti raspamećeni
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore (4 komada):
- 4 belanceta
- 200 g šećera
- 6 kašika mlevenih lešnika
- nekoliko kapi limuna
Za fil:
- 16 žumanaca
- 2 kašike brašna
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 750 ml mleka
- 200 g bele čokolade
- 200 g putera na sobnoj temperaturi
- 50 g šećera u prahu
- 250 g mlevenog keksa
- listići badema za dekoraciju
Za ganaš:
- 125 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
- 50 g crne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera i limuna. Onda dodajte mlevene orahe pa špatulom polako sjedinite. Na isti način napravite i preostale kore. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Zatim ostavite da se kora ohladi. Zasebno umutite žumanca sa šećerima pa dodajte brašno i mikserom sjedinite, Onda sipajte mleko u šerpu pa zagrejte do ključanja. Kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim skinite sa ringle pa dodajte belu čokoladu i mešajte, sve dok se ne otopi. Onda umešajte kašiku ruma ili vanile u fil. Potom zasebno umutite puter sa prah šećerom. Onda pomešajte sa filom i mikserom dobro umutite. Zatim dodajte mleveni keks. Ređajte tortu sledećim redosledom:kora-fil, sve dok ne utrošite sav materijal. Filom premažite četvrtu koru pa je dekorišite listićima badma. Ostavite tortu u frižideru. Otopite čokoladu sa 100 ml slatke pavlake. Zasebno otopite crnu čokoladu sa 25 ml slatke pavlake. Gotovu tortu prelijte pripremljenim ganašom. Čačkalicom napravitw spirale dok ne dobijete šaru. Na kraju ostavite tortu 10 minuta u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)