TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
Za biskvit:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 100 g brašna
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- prstohvat soli
Sastojci za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 60 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanile
- 1 kašika ruma (po želji)
- prstohvat cimeta za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 °C i obložite pleh papirom za pečenje. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte prstohvat soli, brašno i cimet, pažljivo umešajte. Sipajte smesu u pleh i pecite 10-12 minuta. Vrući biskvit odmah uvijte u kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi. Za fil, umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte maskarpone, vanilu i rum. Pažljivo razvucite biskvit, premažite filom i urolajte. Pospite prstohvatom cimeta i ostavite rolat u frižideru barem 2 sata pre sečenja.
Možda vas zanima:
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)