TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.

tiramisu rolat
Shutterstock

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • prstohvat soli

Sastojci za fil:

  • 250 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanile
  • 1 kašika ruma (po želji)
  • prstohvat cimeta za posipanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °C i obložite pleh papirom za pečenje. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte prstohvat soli, brašno i cimet, pažljivo umešajte. Sipajte smesu u pleh i pecite 10-12 minuta. Vrući biskvit odmah uvijte u kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi. Za fil, umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte maskarpone, vanilu i rum. Pažljivo razvucite biskvit, premažite filom i urolajte. Pospite prstohvatom cimeta i ostavite rolat u frižideru barem 2 sata pre sečenja.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading