KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Kremasta i savršena, uzećete parče više.

karamel torta
Shutterstock

Potrebno je:

Kora:

  • 11 belanaca
  • 11 kašika šećera
  • 3 kašike prezli
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Karamel premaz

  • 200 g bombona lešnik karamela
  • 2 kašike mleka 

Fil:

  • 11 žumanaca
  • 11 kašika šećera
  • 3 kašike gustina
  • 2 dl mleka
  • 200 g tamne čokolade
  • 250 g margarina ili putera

Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg pa dodajte šećer i mutite dok ne dobijete sjajnu smesu. Polako umešajte prezle, vanilin šećer i mlevene orahe, kao i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Ispecite pa presecite na 2 jednaka dela. Dodajte kašičicu vanilinog ekstrakta u fil kao i kašiku likera od lešnika. U mleku otopite karamelu pa dodajte mleko, dok ne dobijete glatku glazuru. Zatim prelijte preko biskvita. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa umešajte gustin i kuvajte u vrelom mleku. Onda dodajte čokoladu i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi pa dodajte penasto umućen margarin. Nanesite polovinu fila preko biskvita. Zatim prekrijte drugim biskvitom pa nanesite ostatak fila. Pospite tortu mlevenim orasima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading