BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
Potrebno je:
- 225 g putera
- 450 g jabuka
- 200 g urmi
- 100 g suvog grožđa
- 4 velika jajeta, izlupana
- 150 g brašna bez glutena, plus jedna kašičica
- 100 g mlevenih badema
- 1½ kašike praška za pecivo bez glutena
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- ½ kašičice mlevenog đumbira
- 1 prstohvat muskatnog oraščića
- 2 kašike oraha
- 2 kašike smeđeg sitnog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isecite maslac na kockice, a jabuke grubo iseckajte. Zatim izblendajte jabuke i puter sa urmama i polovinom suvog grožđa. Dobro blendajte.Zasebno umutite jaja pa trećinu dodajte u činiju sa mešavinom jabuka. Zasebno sjedinite brašno, bademe, prašak za pecivo, cimet i đumbir. Onda narendajte muskatni oraščić. Trećinu jabuka dodajte u mešavinu jabuka i izmešajte, pa nastavite sa dodavanjem i mešanjem mešavine jaja i brašna u naizmeničnim serijama dok se sve ne pomeša. Zatim umešajte ostatak suvog grožđa pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Odvojeno pomešajte orahe, smeđi šećer i dodatnu kašičicu bezglutenskog brašna u činiji i razbacajte po torti.Pecite tortu 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, tortu premažite šlagom.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB Mirisa koji budi sva čula, najbolje služite vrućeg uz šolju jogurta
Služite uz slani namaz ili krem od lešnika, savršeno se slaže sa raznim namirnicama.
TORTA SA JABUKAMA ZA SAMO 5 MINUTA Mekana kao duša, a raspametiće sve sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola čim se postavi.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)