BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi

Ivana Pavlović

12:42

Slatki kutak 0

Aromatična i preukusna, savršena za praznike.

torta sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 225 g putera
  • 450 g jabuka
  • 200 g urmi
  • 100 g suvog grožđa
  • 4 velika jajeta, izlupana
  • 150 g brašna bez glutena, plus jedna kašičica
  • 100 g mlevenih badema
  • 1½ kašike praška za pecivo bez glutena
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • ½ kašičice mlevenog đumbira
  • 1 prstohvat muskatnog oraščića
  • 2 kašike oraha
  • 2 kašike smeđeg sitnog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isecite maslac na kockice, a jabuke grubo iseckajte. Zatim izblendajte jabuke i puter sa urmama i polovinom suvog grožđa. Dobro blendajte.Zasebno umutite jaja pa trećinu dodajte u činiju sa mešavinom jabuka. Zasebno sjedinite brašno, bademe, prašak za pecivo, cimet i đumbir. Onda narendajte muskatni oraščić. Trećinu jabuka dodajte u mešavinu jabuka i izmešajte, pa nastavite sa dodavanjem i mešanjem mešavine jaja i brašna u naizmeničnim serijama dok se sve ne pomeša. Zatim umešajte ostatak suvog grožđa pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Odvojeno pomešajte orahe, smeđi šećer i dodatnu kašičicu bezglutenskog brašna u činiji i razbacajte po torti.Pecite tortu 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, tortu premažite šlagom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading