MIRISNE CIMET ROLNICE BOLJE OD SVAKE ŠTRUDLE Polovina nestane dok su još u plehu

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Savršeno idu uz kafu ili čaj.

cimet rolnice
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 500 g brašna
  • 75 g šećera
  • 10 g soli
  • 10 g suvog kvasca
  • 250 ml mleka (mlakog)
  • 2 jaja
  • 100 g otopljenog maslaca

Za fil:

  • 100 g smeđeg šećera
  • 2-3 kašike mlevenog cimeta
  • 50 g otopljenog maslaca

Glazura:

  • 100 g šećera u prahu
  • 2-3 kašike mleka
  • 1 kašičica vanilinog šećera

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i suvi kvasac. Zasebno umutite mlako mleko i jaja, pa dodajte otopljeni maslac. Sjedinite mokre i suve sastojke. Mesite oko 10 minuta, dok ne dobijete glatko i elastično testo. Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Napravite fil. Smeđi šećer pomešajte sa mlevenim cimetom. Onda otopite maslac. Oblikujte cimet rolnice. Testo razvaljajte u oblik pravougaonika. Testo premažite otopljenim maslacem, pa ravnomerno pospite mešavinom šećera i cimeta. Zarolajte čvrsto u valjak, pa odrežite rolnice debljine 3 do 4 cm. Poređajte u pleh obložen pek-papirom. Pokrijte i ostavite tako pola sata. Pecite rolnice 25 do 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading