MIRISNE CIMET ROLNICE BOLJE OD SVAKE ŠTRUDLE Polovina nestane dok su još u plehu
Savršeno idu uz kafu ili čaj.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 75 g šećera
- 10 g soli
- 10 g suvog kvasca
- 250 ml mleka (mlakog)
- 2 jaja
- 100 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 2-3 kašike mlevenog cimeta
- 50 g otopljenog maslaca
Glazura:
- 100 g šećera u prahu
- 2-3 kašike mleka
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i suvi kvasac. Zasebno umutite mlako mleko i jaja, pa dodajte otopljeni maslac. Sjedinite mokre i suve sastojke. Mesite oko 10 minuta, dok ne dobijete glatko i elastično testo. Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Napravite fil. Smeđi šećer pomešajte sa mlevenim cimetom. Onda otopite maslac. Oblikujte cimet rolnice. Testo razvaljajte u oblik pravougaonika. Testo premažite otopljenim maslacem, pa ravnomerno pospite mešavinom šećera i cimeta. Zarolajte čvrsto u valjak, pa odrežite rolnice debljine 3 do 4 cm. Poređajte u pleh obložen pek-papirom. Pokrijte i ostavite tako pola sata. Pecite rolnice 25 do 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ROLNICE SA MAKOM BOLJE NEGO IZ PEKARE Poćiće vam voda na usta
Mirisne i sočne, nećete moći da prestanete da jedete.
POSNE CIMET ROLNICE SAVRŠENE ZA KRSTOVDAN Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
NEODOLJIVE ROLNICE SA ŠLJIVAMA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mirisne i sočne, i dupla mera je malo.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD SVAKE ŠTRUDLE Mirisne i sočne, a tope se u ustima
Savršene za doručak uz šoljicu kafe.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)