CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

08:10

Slatki kutak 0

Super idu uz šoljicu kafe.

cimet rolnice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g svežeg kvasca
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 80 g putera, omekšalog
  • 2 kašike mlevenog cimeta
  • 80 g smeđeg šećera

Glazura:

  • 100 g šećera u prahu + 2-3 kašike mleka

Priprema:

U toplom mleku rastopite kvasac i kašiku šećera. U velikoj činiji pomešajte brašno, preostali šećer i so. Dodajte jaje, omekšali puter i mleko sa kvascem. Zamesite mekano testo. Pokrijte i ostavite da naraste oko 1 sat. Razvucite testo u pravougaonik, premažite rastopljenim puterom, pospite smeđim šećerom i cimetom. Uvijte testo u rolnu i isecite na kolutiće od oko 4 cm. Pecite na 180 °C oko 20-25 minuta. Kada se prohlade, prelijte rolnice glazurom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading