BAKLAVA SA PISTAĆIMA PO RECEPTU BOBE ŽIVOJINOVIĆA Svaki zalogaj mami na parče više

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Nekadašnji teniser poznat je kao veliki gurman, ali i kao neko ko obožava da kuva. U njegovim specijalitetima najviše uživaju supruga Brena, sinovi Viktor, Filip i Stefan, kao i unuk Aleksandar, kojima je baš ova baklava jedna od omiljenih. Sočna i mekana, a nije preslatka, pa ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni.

baklava sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je:

  • sveže kore za baklavu
  • 350 g maslaca
  • 350 g mlevenih pistaća
  • 2 kašike kristal šećera
  • Za sirup:
  • 4 šolje vode
  • 3 šolje šećera
  • sok od jednog limuna

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte vodu, šećer i limun pa zakuvajte, da dobijete sirup. U pleh obložen pek-papirom ređajte kore pa svaku premažite maslacem i pospite pistaćima pomešanim sa kristal šećerom. Isecite baklavu na parčiće. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, hladnim sirupom prelijte vruću baklavu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading