POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g maka
- 600 g jabuka
- 200 ml ulja
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- rendana kora jedne pomorandže
- 200 ml vode
Za čokoladnu glazuru:
- 5 kašika ulja
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećerem mak, prašak za pecivo i rendanu koru pomorandže. Sve dobro promešajte pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte vodu i ulje pa im dodajte rendane jabuke. Sjedinite obe smese pa mešajte dok se ne razbiju grudvice. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejte na 180 stepeni. Zatim kolač izvadite iz rerne pa pecite naopako. Zatim skinite pek papirom pa čokoladu izlomite i otopite sa uljem. Čokoladnom glazurom prelijte kolač pa ga secite na kocke.
.
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan desert gotov očas posla.
SOČNI KOLAČ SA MAKOM Zamirisaće cela kuća na vanilu, a savršen za iznenadne goste
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Sve se samo pomeša i peče, a bolji od svake torte
Lagan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNI KOLAČ SA MAKOM Pravi se maltene sam, a pomera granice dobrog ukusa
Sočan i lagan, a zamirisaće cela kuća.
DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KAFENA TORTA BOLJA OD TIRAMISUA Svakim zalogajem mami na parče više
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TROUGLIĆI OD ČOKOLADE SE SMAŽU U TRENU A ukrasiće svaku posnu trpezu
Prave se lako, a gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)