POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam

Ivana Pavlović

13:30

Slatki kutak 0

Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

posni kolač sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g maka
  • 600 g jabuka
  • 200 ml ulja
  • 150 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • rendana kora jedne pomorandže
  • 200 ml vode


Za čokoladnu glazuru:

  • 5 kašika ulja
  • 200 g čokolade za kuvanje


Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećerem mak, prašak za pecivo i rendanu koru pomorandže. Sve dobro promešajte pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte vodu i ulje pa im dodajte rendane jabuke. Sjedinite obe smese pa mešajte dok se ne razbiju grudvice. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejte na 180 stepeni. Zatim kolač izvadite iz rerne pa pecite naopako. Zatim skinite pek papirom pa čokoladu izlomite i otopite sa uljem.  Čokoladnom glazurom prelijte kolač pa ga secite na kocke.


 

.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading