Potrebno je:
za patišpanj
- 6 kom. jaja
- 8 kašika secera
- 2 kašike mlake vode
- 6 kašika brasna /ako imate bolje je oštro/
- 1 kašika gustina
- 1 kašika kafe
za fil
- 250 g putera ili margarina
- 200 g šećera u prahu
- 2 kom. pudinga od vanile
- šecer za puding
- 1 kašika kafe
- 8 dcl. mleka
Priprema:
Žumanca odvojite od belanaca. Onda u žumanca dodajte šećer i 2 kašike mlake vode. Umutite dobro pa dodajte brašno, kafu i gustin.Zasebno umutite bečanca pa sjedinite obe smese. Izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 25 minuta. Zasebno zakuvajte puding pa ga ostavite da se ohladi. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom pa umešajte kašiku kafe u prahu. Umutite puding pa mu polako dodajte umućen puter. Skuvajte jaku kafu pa je ostavite da se ohladi. Patišpanje presecite na 3 dela pa svaku koru poprskajte kuvanom kafom pre filovanja. Premažite celu
Komentari (0)