Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g maka
- 600 g jabuka
- 200 ml ulja
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- rendana kora jedne pomorandže
- 200 ml vode
Za čokoladnu glazuru:
- 5 kašika ulja
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećerem mak, prašak za pecivo i rendanu koru pomorandže. Sve dobro promešajte pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte vodu i ulje pa im dodajte rendane jabuke. Sjedinite obe smese pa mešajte dok se ne razbiju grudvice. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejte na 180 stepeni. Zatim kolač izvadite iz rerne pa pecite naopako. Zatim skinite pek papirom pa čokoladu izlomite i otopite sa uljem. Čokoladnom glazurom prelijte
pa ga secite na kocke.
.
Komentari (0)