MEDENO MOJE, MEDENO Medenjak od čokolade postaće vam omiljeni kolač
Ovaj desert se pravi izuzetno lako i brzo.
Medenjak
Sastojci:
250 g brašna
150 g šećera
250 ml kisele vode
120 ml ulja
6 kašika džema od kajsija
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipate u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema.
Glazura: Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UROLAŠ I GOTOVO! Neprevaziđen recept za dobro poznatu i ukusnu štrudlu
Dali smo vam predlog sa makom, ali vi svakako možete samo birati fil.
STARINSKI RECEPT KOJI NEMA GREŠKE Napravite najukusniju tortu od oraha
Za svako naredno slavlje, ova torta će biti na vašem meniju.
BRZO DA BRŽE NE MOŽE Spoj jabuke i cimeta je uvek neodoljiv!
Znamo da ćete probati da ga napravite.
STARINSKI KOLAČ U MODERNOJ VERZIJI Ovaj sastojak sigurno imate u kuhinji - trk u pripremu!
Prost i jednostavan recept kog svi vole.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)