MEDENO MOJE, MEDENO Medenjak od čokolade postaće vam omiljeni kolač
Ovaj desert se pravi izuzetno lako i brzo.
Medenjak
Sastojci:
250 g brašna
150 g šećera
250 ml kisele vode
120 ml ulja
6 kašika džema od kajsija
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipate u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema.
Glazura: Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UROLAŠ I GOTOVO! Neprevaziđen recept za dobro poznatu i ukusnu štrudlu
Dali smo vam predlog sa makom, ali vi svakako možete samo birati fil.
STARINSKI RECEPT KOJI NEMA GREŠKE Napravite najukusniju tortu od oraha
Za svako naredno slavlje, ova torta će biti na vašem meniju.
BRZO DA BRŽE NE MOŽE Spoj jabuke i cimeta je uvek neodoljiv!
Znamo da ćete probati da ga napravite.
STARINSKI KOLAČ U MODERNOJ VERZIJI Ovaj sastojak sigurno imate u kuhinji - trk u pripremu!
Prost i jednostavan recept kog svi vole.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)