NEMA ŠANSE DA VAM KOLAČ I TORTA NE USPEJU Genijalni trikovi čuvene kuvarice Marte Stjuart
Uz savete poznate američke kuvarice i spisateljice Marte Stjuart nema šanse da vam kora za toru i kolače ne naraste ili da fil ima grudvice. Izvdojili smo nekoliko trikova koje njena publika najviše voli.
1. Testo treba da bude hladno
Kore za pitu ili kolač uvek oblikujte od ohlađenog testa koje je stajalo u frižider, a pecite na visokoj temperaturi. Tako će biti lepše i vazdušastije.
2. Merice podmažite
Kada merite guste i lepljive sastojke, kao što je med, obavezno mericu podmažite uljem. Tako ćete sprečiti da se med zalepi za ivice posude i ostane jedna količina u njoj.
3. Koristite ručnu mutilicu
Kada treba da sjedinite suve sastojke, koristite ručnu mutilicu, jer će ona lakše razbiti grudvice – a smesa za kore ili fil ne smeju imati grudvice.
4. Umesto brašna kakao
Kalup za čokoladnu tortu pospite kakaom posle mazanja puterom. To će sprečiti stvaranje belih grudvica od brašna, a istovremeno će pojačati ukus čokolade.
5. Za keks upotrebite kašiku za sladoled
Kada pravi keks, Marta smesu stavlja na pleh kašikom za sladoled. To omogućava da keksići budu iste veličine.
6. Obavezan je papir za pečenje
Na dno pleha ili kalupa za pečenje kolača uvek stavite papir za pečenje. To će vam olakšati vađenje gotovog kolača i sprečiti da se zalepi i ne uspe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)