NEMA ŠANSE DA VAM KOLAČ I TORTA NE USPEJU Genijalni trikovi čuvene kuvarice Marte Stjuart

V. Vukadinović

13:59

Slatki kutak 0

Uz savete poznate američke kuvarice i spisateljice Marte Stjuart nema šanse da vam kora za toru i kolače ne naraste ili da fil ima grudvice. Izvdojili smo nekoliko trikova koje njena publika najviše voli.

NEMA ŠANSE DA VAM KOLAČ I TORTA NE USPEJU Genijalni trikovi čuvene kuvarice Marte Stjuart
Foto: Pixabay

1. Testo treba da bude hladno

Kore za pitu ili kolač uvek oblikujte od ohlađenog testa koje je stajalo u frižider, a pecite na visokoj temperaturi. Tako će biti lepše i vazdušastije.

testo Foto: Pixabay
 

2. Merice podmažite

Kada merite guste i lepljive sastojke, kao što je med, obavezno mericu podmažite uljem. Tako ćete sprečiti da se med zalepi za ivice posude i ostane jedna količina u njoj.

NEMA ŠANSE DA VAM KOLAČ I TORTA NE USPEJU Genijalni trikovi čuvene kuvarice Marte Stjuart Foto: Pixabay
 

3. Koristite ručnu mutilicu

Kada treba da sjedinite suve sastojke, koristite ručnu mutilicu, jer će ona lakše razbiti grudvice – a smesa za kore ili fil ne smeju imati grudvice.

4. Umesto brašna kakao

Kalup za čokoladnu tortu pospite kakaom posle mazanja puterom. To će sprečiti stvaranje belih grudvica od brašna, a istovremeno će pojačati ukus čokolade.  

NEMA ŠANSE DA VAM KOLAČ I TORTA NE USPEJU Genijalni trikovi čuvene kuvarice Marte Stjuart Shutterstock
 

5. Za keks upotrebite kašiku za sladoled

Kada pravi keks, Marta smesu stavlja na pleh kašikom za sladoled. To omogućava da keksići budu iste veličine.

6. Obavezan je papir za pečenje 

Na dno pleha ili kalupa za pečenje kolača uvek stavite papir za pečenje. To će vam olakšati vađenje gotovog kolača i sprečiti da se zalepi i ne uspe.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading