NEMA ŠANSE DA VAM KOLAČ I TORTA NE USPEJU Genijalni trikovi čuvene kuvarice Marte Stjuart
Uz savete poznate američke kuvarice i spisateljice Marte Stjuart nema šanse da vam kora za toru i kolače ne naraste ili da fil ima grudvice. Izvdojili smo nekoliko trikova koje njena publika najviše voli.
1. Testo treba da bude hladno
Kore za pitu ili kolač uvek oblikujte od ohlađenog testa koje je stajalo u frižider, a pecite na visokoj temperaturi. Tako će biti lepše i vazdušastije.
Foto: Pixabay
2. Merice podmažite
Kada merite guste i lepljive sastojke, kao što je med, obavezno mericu podmažite uljem. Tako ćete sprečiti da se med zalepi za ivice posude i ostane jedna količina u njoj.
Foto: Pixabay
3. Koristite ručnu mutilicu
Kada treba da sjedinite suve sastojke, koristite ručnu mutilicu, jer će ona lakše razbiti grudvice – a smesa za kore ili fil ne smeju imati grudvice.
4. Umesto brašna kakao
Kalup za čokoladnu tortu pospite kakaom posle mazanja puterom. To će sprečiti stvaranje belih grudvica od brašna, a istovremeno će pojačati ukus čokolade.
Shutterstock
5. Za keks upotrebite kašiku za sladoled
Kada pravi keks, Marta smesu stavlja na pleh kašikom za sladoled. To omogućava da keksići budu iste veličine.
6. Obavezan je papir za pečenje
Na dno pleha ili kalupa za pečenje kolača uvek stavite papir za pečenje. To će vam olakšati vađenje gotovog kolača i sprečiti da se zalepi i ne uspe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)