NEMA ŠANSE DA VAM KOLAČ I TORTA NE USPEJU Genijalni trikovi čuvene kuvarice Marte Stjuart
Uz savete poznate američke kuvarice i spisateljice Marte Stjuart nema šanse da vam kora za toru i kolače ne naraste ili da fil ima grudvice. Izvdojili smo nekoliko trikova koje njena publika najviše voli.
1. Testo treba da bude hladno
Kore za pitu ili kolač uvek oblikujte od ohlađenog testa koje je stajalo u frižider, a pecite na visokoj temperaturi. Tako će biti lepše i vazdušastije.
2. Merice podmažite
Kada merite guste i lepljive sastojke, kao što je med, obavezno mericu podmažite uljem. Tako ćete sprečiti da se med zalepi za ivice posude i ostane jedna količina u njoj.
3. Koristite ručnu mutilicu
Kada treba da sjedinite suve sastojke, koristite ručnu mutilicu, jer će ona lakše razbiti grudvice – a smesa za kore ili fil ne smeju imati grudvice.
4. Umesto brašna kakao
Kalup za čokoladnu tortu pospite kakaom posle mazanja puterom. To će sprečiti stvaranje belih grudvica od brašna, a istovremeno će pojačati ukus čokolade.
5. Za keks upotrebite kašiku za sladoled
Kada pravi keks, Marta smesu stavlja na pleh kašikom za sladoled. To omogućava da keksići budu iste veličine.
6. Obavezan je papir za pečenje
Na dno pleha ili kalupa za pečenje kolača uvek stavite papir za pečenje. To će vam olakšati vađenje gotovog kolača i sprečiti da se zalepi i ne uspe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BANANA KUGLICE Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah, a tope se u ustima
Slatke i fenomenalne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)