Potrebno je:
- 200 g rendane bundeve
- 140 g rendane šargarepe
- 230 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 70 g seckane čokolade za kuvanje
- 50 g mlevenih pečenih lešnika
- 50 ml soka od pomorandže
- 100 ml ulja
- 50 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 1 pomorandže
- 1 prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šargarepu i bundevu oljuštite i sitno narendajte. Onda dodajte cela jaja, so, šećer i vanilin šećer i mikserom penasto umutite. Umešajte rendanu koru i sok od pomorandže, ulje, mleko, lešnike i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro mikserom umutite. Onda kašikom umešajte šargarepu i bundevu, pa dodajte seckanu čokoladu. Kalup obložite pek papirom. Pecite 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite 15 minuta da se prohladi u kalupu, pa ga izvadite. Prohlađen
Komentari (0)