MAKARONSI U OBLIKU SRCA Idealni kolačići da proslavite današnji praznik
Pratite ovaj recept i napravićete savršene makaronse.
Sastojci:
5 belanaca
250 g mlevenog bademovog brašna
250 g šećera u prahu
250 g kristal šećera
60 ml vode
Pink jestiva boja za kolače (4 kapljice)
Za fil:
2 kašike putera
2 kašike krem sira
100 g šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
Marmelada od maline (ili po želji)
Priprema:
Pomešajte bademovo brašno i šećer u prahu. U šerpu stavite kristal šećer i vodu i na tihoj vatri kuvajte mešajući dok se šećer ne rastopi. Kada dostigne temperaturu 115 stepeni (merite kuhinjskim termometrom) sklonite sa šporeta. Umutite belanca u čvrst sneg i pomešajte sa vrućim šećernim sirupom. Polako sipajte sirup i mutite mikserom na najvećoj brzini dok se fil ne ohladi. Pred kraj dodajte 3-4 kapljice prehrambene boje. Sipajte u mešavinu brašna i šećera i izmešajte kašikom. Sipajte smesu u kesu za ukrašavanje i kroz nastavak u obliku srca istisnite kolače (prečnik oko 3cm) na pleh koji ste obložili pek papirom. Ostavite razmak između njih 3-4 cm. Ostavite da stoje dok se odozgo malo prosuše pa pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Kad se ispeku treba da stoje u plehu 5 minuta pre nego što ih izvadite. Za fil, umutite puter i krem sir, pa dodajte šećer i sok od limuna i mutite da smesa bude glatka. Na sredinu polovine makaronsa stavite malo marmelade a oko nje, po ivici kolača kesom za ukrašavanje istisnite fil. Poklopite drugom polovinom. Pre služenja makaronski treba da odstoje 24 sata da bi omekšali.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)