NIKAD VIŠE NEĆETE BACATI KORU Slatko od lubenice, ukus će vas oduševiti
Slatko od lubenice se ustvari ne pravi od unutrašnjeg, roze dela, već od očišćene kore
Malo šećer, kora lubenice i soda bikarbona biće dovoljni da napravite ovaj odličan desert. Slatkiši od lubenice se zapravo ne prave od unutrašnjeg, ružičastog dela, već od oljuštene kore. Koru treba iseći na manje komade, ali i odstraniti zeleni deo. U posebnu posudu sipajte kašičicu sode bikarbone i razblažite vodom, pa sipajte u činiju sa korama, tako da ih voda potpuno pokrije.
Pokrijte posudu i ostavite u frižideru najmanje 6 sati ili preko noći. Nakon toga, ocedite kore i isperite pod tekućom vodom, nekoliko puta, da sperete sodu bikarbonu. U dublji tiganj ili šerpu sipajte šolju vode, dve šolje belog šećera i pola šolje smeđeg šećera, upalite srednju vatru i promešajte.
Možete dodati cimet ako želite. Lubenice stavite u šerpu i malo pojačajte temperaturu, dok se sve dobro ne sjedini, pa ponovo smanjite i ostavite da se krčka oko 40 minuta (ponekad i više), ali je potrebno s vremena na vreme mešati, 5 do 10 minuta. Pred kraj kuvanja, ako želite da slatko bude gušće, iscedite malo limete ili limuna, kuvajte još malo i to je to. Prebacite slatkiš u staklene tegle i držite u frižideru. Može se koristiti 3 nedelje, do mesec dana.
MAĐARICA KOLAČ KOJI OBOŽAVAJU SVI U SRBIJI Jedini recept koji vam je potreban
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
POSNE RAFAELO KUGLICE SAVRŠENO PARIRAJU ORIGINALU Prave se maltene same, a svi gosti ih vole
Mekane i slatke, savršene za svetog Nikolu.
ČOKO MOKO TORTA PO RECEPTU SA KOJIM NEMA GREŠKE Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta, jednostavna i izdašna, gosti će biti oduševljeni,
POSNI ČOKOLADNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE A sve se samo pomeša i peče
Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika.
SARAJEVSKA TORTA MILUJE NEPCA Prepuna oraha, jaja i čokolade, i dupla mera je malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)