ČOKOLADNA BOMBA: Ove su najbolji keksići ikada, prave se bez brašna

Ana Klikovac

12:22

Slatki kutak 0

Keksići koji će obožavati cela porodica...

Keksi
Printscreen/YouTube/Simply Home Cooked

Napravite odlične čokoladne kekse sa samo 6 sastojaka - bez brašna ili putera.

Da, možete napraviti nezaboravne čokoladne kekse bez brašna i putera. Tekstura će više ličiti na kolačić nego na standardni kolačić sa komadićima čokolade, ali sumnjamo da će vam smetati.


Sastojci su dovoljni da napravite 20 keksa. Ako odlučite da pravite još manje ili znatno veće kekse, obavezno podesite vreme pečenja. Znaćete da su gotove kada popucaju, a ivice budu dobro ispečene. Uživati!

Čokoladni keksi bez brašna

Sastojci:

  • 3 jaja (M)
  • 350 g šećera u prahu
  • 100 g kakao praha
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice soli
  • 150 g seckane crne čokolade
  • so

Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pokrijte pleh papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte jaja u prozračnu smesu. Pomešajte šećer, kakao, cimet i so. Postepeno dodajte jaja i nastavite da mešate. Kada smesa postane suviše gusta za mešanje, koristite lopaticu. Na kraju dodati iseckanu čokoladu i dobro izmešati. Od dve kašike testa formirajte kuglu, stavite je na pleh i pospite sa malo krupne soli. Vodite računa da razmak između svakog keksa bude najmanje 5 cm. Pecite kekse 10 do 12 minuta u zagrejanoj rerni. Sačekajte da se potpuno ohlade pre serviranja ili čuvanja u posudi sa poklopcem.

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading