SIPANA PITA SA JABUKAMA SA TIK TOKA Popularnost joj samo raste, a od nje miriše cela kuća

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Probajte ovu neodoljivu kombinaciju mlevenih oraha i jabuka. Prava sezonska poslastica. Jesen je nekad tako lepa, zar ne?

sipana pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je za sipanu pitu sa jabukama

Fil
oko 2 kg očišćenih jabuka
1 šolja šećera
2 cimeta
1 vanilin šećer
1 kašika ruma.

Suvi sastojci

2 šolje brašna
1 šolja mlevenih oraha
1 šolja griza
pola šolje šećera
1 vanilin šećer
1 kesica praška za pecivo

Potrebno je i

200 g margarina
2 - 3 kašike mlevenih oraha

 

@bojanine_djakonije Sipana pita sa jabukama Kolač od kog miriše cela kuća i koji uvek okuplja porodicu. Neodoljiva kombinacija mlevenih oraha i jabuka će vas osvojiti.🍂🍁🪵 🍂 Sastojci: 🍁Mera je šolja od 200 ml. 🍁Fil: -oko 2 kg očišćenih jabuka -1 šolja šećera -2 cimeta -1 vanilin šećer -1 kašika ruma. 🍁Suvi sastojci: -2 šolje brašna -1 šolja mlevenih oraha -1 šolja griza -pola šolje šećera -1 vanilin šećer -1 kesica praška za pecivo. 🍁Dodatno: -200 g margarina -2 - 3 kašike mlevenih oraha. 🍂 Priprema: Fil: Jabuke očistiti i izrendati. Dodati im šećer, vanilin šećer, cimet i kašiku ruma. Suvi sastojci: Pomešati brašno, mlevene orahe, griz, šećer, valinin šećer i prašak za pecivo. Pleh premazati sa 50 g margarina i posuti 1/3 suvih sastojaka (kod mene je to bilo 7 punih kašika). Ravnomerno rasporediti, a zatim sipati polovinu fila (zajedno sa sokom koji su jabuke pustile). Zatim posuti 1/3 suvih sastojaka, pa preostalu polovinu fila. Ponovo posuti preostalu trećinu suvih sastojaka i pokriti je rendanim ili seckanim margarinom (150 g). Ceo kolač posuti sa 2 -3 kašike mlevenih oraha. Peći oko 45 minuta na 200 °C da dobije finu zlatnu boju. Ostaviti da se dobro ohladi i uživati. #pitasajabukama #sipanapita #jabuke #kolaci #posnikolaci #post #tiktokfood #hrana #recepti #foryou #fyp #hocuviral ♬ original sound - Bojanine djakonije

Priprema

Pripremite fil Očistite i izrendajte jabuke. Jabukama dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i kašiku ruma.

Priprema suvih sastojaka Pomešajte brašno, mlevene orahe, griz, šećer, valinin šećer i prašak za pecivo.

Priprema pite Pleh premažite sa 50 g margarina i pospite 1/3 suvih sastojaka. Ravnomerno rasporedite, a zatim sipajte polovinu fila (zajedno sa sokom koji su jabuke pustile). Pospite 1/3 suvih sastojaka, pa preostalu polovinu fila. Ponovo pospite preostalu trećinu suvih sastojaka i pokrijte je rendanim ili seckanim margarinom (150 g). Ceo kolač pospite sa 2 -3 kašike mlevenih oraha. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni da dobije finu zlatnu boju. Ostavite da se dobro ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading