SIPANA PITA SA JABUKAMA SA TIK TOKA Popularnost joj samo raste, a od nje miriše cela kuća
Probajte ovu neodoljivu kombinaciju mlevenih oraha i jabuka. Prava sezonska poslastica. Jesen je nekad tako lepa, zar ne?

Potrebno je za sipanu pitu sa jabukama
Možda vas zanima:

POSNA PITA SA JABUKAMA Drugačija i sočna, poćiće vam voda na usta
Mekana i sočna, kao iz bakine kuhinje.

PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica zbog koje će ukućani stajati u redu za još
Sa sočnim nadevom, uzećete parče više.

PITA SA JABUKAMA Mekana kao pamuk i neodoljiva, svaki zalogaj je raj za sladokusce
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.

PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
Fil
oko 2 kg očišćenih jabuka
1 šolja šećera
2 cimeta
1 vanilin šećer
1 kašika ruma.
Suvi sastojci
2 šolje brašna
1 šolja mlevenih oraha
1 šolja griza
pola šolje šećera
1 vanilin šećer
1 kesica praška za pecivo
Potrebno je i
200 g margarina
2 - 3 kašike mlevenih oraha
Priprema
Pripremite fil Očistite i izrendajte jabuke. Jabukama dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i kašiku ruma.
Priprema suvih sastojaka Pomešajte brašno, mlevene orahe, griz, šećer, valinin šećer i prašak za pecivo.
Priprema pite Pleh premažite sa 50 g margarina i pospite 1/3 suvih sastojaka. Ravnomerno rasporedite, a zatim sipajte polovinu fila (zajedno sa sokom koji su jabuke pustile). Pospite 1/3 suvih sastojaka, pa preostalu polovinu fila. Ponovo pospite preostalu trećinu suvih sastojaka i pokrijte je rendanim ili seckanim margarinom (150 g). Ceo kolač pospite sa 2 -3 kašike mlevenih oraha. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni da dobije finu zlatnu boju. Ostavite da se dobro ohladi.

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)