SIPANA PITA SA JABUKAMA SA TIK TOKA Popularnost joj samo raste, a od nje miriše cela kuća
Probajte ovu neodoljivu kombinaciju mlevenih oraha i jabuka. Prava sezonska poslastica. Jesen je nekad tako lepa, zar ne?
Potrebno je za sipanu pitu sa jabukama
Fil
oko 2 kg očišćenih jabuka
1 šolja šećera
2 cimeta
1 vanilin šećer
1 kašika ruma.
Suvi sastojci
2 šolje brašna
1 šolja mlevenih oraha
1 šolja griza
pola šolje šećera
1 vanilin šećer
1 kesica praška za pecivo
Potrebno je i
200 g margarina
2 - 3 kašike mlevenih oraha
Priprema
Pripremite fil Očistite i izrendajte jabuke. Jabukama dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i kašiku ruma.
Priprema suvih sastojaka Pomešajte brašno, mlevene orahe, griz, šećer, valinin šećer i prašak za pecivo.
Priprema pite Pleh premažite sa 50 g margarina i pospite 1/3 suvih sastojaka. Ravnomerno rasporedite, a zatim sipajte polovinu fila (zajedno sa sokom koji su jabuke pustile). Pospite 1/3 suvih sastojaka, pa preostalu polovinu fila. Ponovo pospite preostalu trećinu suvih sastojaka i pokrijte je rendanim ili seckanim margarinom (150 g). Ceo kolač pospite sa 2 -3 kašike mlevenih oraha. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni da dobije finu zlatnu boju. Ostavite da se dobro ohladi.
Možda vas zanima:
PITA SA JABUKAMA NA VODI Po receptu starom tri decenije, a ukusa koji priča priče
Sočna i preukusna, pravićete i danima kada nije post.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Klasik bez premca u aromatičnom spoju voća sa testom
Čuvenu američku pitu možete da napravite i sa višnjama ili drugim voćem, ali najpoznatija je upravo, ova, sa jabukama.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
PITA SA JABUKAMA Posna na vodi, a neodoljivo hrskava i sočna
Želite da napravite nešeto slatko ali postite na vodi? Imamo rešenje. Napravite ovu preukusnu pitu sa jabukama. Hrskave kore i sočni nadev, bićete oduševljeni.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)