MANASTIRSKI KOLAČ Idealan za one koji poste na vodi, ukusan i jeftin
Postite na vodi a jede vam se nešto slatko? Postoji jako ukusan kolač koji se brzo pravi. Jeftin je a bogatog ukusa. Tekstura mu je toliko meka da će uživati svi, i oni koji ne poste.
Potrebno je
Za kolač
- 400 ml vode
- 12 kašika šećera
- 20 kašika brašna
- 8 kašika oraha ( mlevenih i seckanih)
- 4 pune kašike pekmeza, kiselkastog ukusa
Za posipanje
- 4 kašike istog pekmeza
- 2 šake oraha
Priprema
Dodajte u toplu vodu šećer i pekmez i mešajte da sve krene da se topi. Zatim u to dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro umutite žicom, da ne bi bude grudvica. Pomešajte i orahe i opet sve dobro promešajte. U obložen pleh istresite smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni. Pečen kolač premažite odmah pekmezom i pospite orasima. Kolač ostavite da se dobro ohladi. Na kraju, isecite u željeni oblik.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI KOLAČ ZA SVE PRILIKE Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Sočan i sladak, i dupla mera je malo.
POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
FENOMENALNI KOLAČI OD KOKOSA I ČOKOLADE Desert od koga će vam krenuti voda na usta, a posan
Kolači za dane posta raspametiće i one izbirljive.
POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)