TULUMBE IZ RERNE Nema prženja u ulju, a iznutra mekane kao duša

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Napravite tulumbe iz rerne. Mnogo su dijetalnije, a još boljeg ukusa. Najvažnije je samo da nikako ne otvarate rernu tokom pečenja.

tulumbe
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 5 jaja
  • 400 g brašna
  • 400 ml vode
  • 130 ml ulja
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo

Za sirup:

  • 1 l vode
  • 700 g šećera
  • 1 limun

 

Priprema

Priprema testa: Obložite pleh papirom za pečenje. U šerpu sipajte vodu, ulje i so i stavite da provri. Sklonite sa vatre. Onda dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo pa sve dobro izmešajte. Vratite na vatru i mešajte sa varjačom još 2 minuta. Testo ostavite da se prohladi. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite sve vreme mikserom sa nastavcima za testo. Špricem za tulumbe istiskujte tulumbe na pleh. U zagrejanoj rerni pecite pola sata na 200 stepeni. Za to vreme nemojte da otvarate rernu. Skinite pek papir pa prelijte pečene tulumbe hladnim sirupom.

Priprema sirupa: Limun operite pa ga isecite na kolutove. Stavite da provri voda, limun i šećer. Kada provri kuvajte sirup na jakoj vatri 15 minuta bez poklopca. Skinite sa vatre i poklopite. Ostavite sirup da se ohladi pre nego što prelijete tulumbe.

Komentari (0)

Loading