TULUMBE IZ RERNE Nema prženja u ulju, a iznutra mekane kao duša
Napravite tulumbe iz rerne. Mnogo su dijetalnije, a još boljeg ukusa. Najvažnije je samo da nikako ne otvarate rernu tokom pečenja.
Potrebno je
Za testo:
- 5 jaja
- 400 g brašna
- 400 ml vode
- 130 ml ulja
- 1 ravna kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 1 l vode
- 700 g šećera
- 1 limun
Priprema
Priprema testa: Obložite pleh papirom za pečenje. U šerpu sipajte vodu, ulje i so i stavite da provri. Sklonite sa vatre. Onda dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo pa sve dobro izmešajte. Vratite na vatru i mešajte sa varjačom još 2 minuta. Testo ostavite da se prohladi. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite sve vreme mikserom sa nastavcima za testo. Špricem za tulumbe istiskujte tulumbe na pleh. U zagrejanoj rerni pecite pola sata na 200 stepeni. Za to vreme nemojte da otvarate rernu. Skinite pek papir pa prelijte pečene tulumbe hladnim sirupom.
Priprema sirupa: Limun operite pa ga isecite na kolutove. Stavite da provri voda, limun i šećer. Kada provri kuvajte sirup na jakoj vatri 15 minuta bez poklopca. Skinite sa vatre i poklopite. Ostavite sirup da se ohladi pre nego što prelijete tulumbe.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
Komentari (0)