TULUMBE IZ RERNE Nema prženja u ulju, a iznutra mekane kao duša
Napravite tulumbe iz rerne. Mnogo su dijetalnije, a još boljeg ukusa. Najvažnije je samo da nikako ne otvarate rernu tokom pečenja.
Potrebno je
Za testo:
- 5 jaja
- 400 g brašna
- 400 ml vode
- 130 ml ulja
- 1 ravna kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 1 l vode
- 700 g šećera
- 1 limun
Priprema
Priprema testa: Obložite pleh papirom za pečenje. U šerpu sipajte vodu, ulje i so i stavite da provri. Sklonite sa vatre. Onda dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo pa sve dobro izmešajte. Vratite na vatru i mešajte sa varjačom još 2 minuta. Testo ostavite da se prohladi. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite sve vreme mikserom sa nastavcima za testo. Špricem za tulumbe istiskujte tulumbe na pleh. U zagrejanoj rerni pecite pola sata na 200 stepeni. Za to vreme nemojte da otvarate rernu. Skinite pek papir pa prelijte pečene tulumbe hladnim sirupom.
Priprema sirupa: Limun operite pa ga isecite na kolutove. Stavite da provri voda, limun i šećer. Kada provri kuvajte sirup na jakoj vatri 15 minuta bez poklopca. Skinite sa vatre i poklopite. Ostavite sirup da se ohladi pre nego što prelijete tulumbe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)