ŠTRUDLA SA MAKOM Bogatog nadeva, mekana kao duša, a pravi se od gotovih kora
Napravite štrudlu sa makom od gotovih kora, uštedećete vreme, a biće vrlo ukusna.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora
Za fil
- 3 jajeta
- 2 čaše šećera
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše prezli
- 1 čaša griza
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Za fil od maka
- 400 g mlevenog maka
- 350 ml mleka
- 5 kašika šećera
Priprema
Priprema kora
Podelite kore na 3 dela, za svaku štrudlu trebaće vam po 4 kore. Uzmite jednu koru i premažite je sa jednom kašikom ulja. Preko stavite drugu koru i premažite je filom od jaja oko 4 kašike. Stavite preko treću koru pa i nju premažite filom od jaja. Preko stavite četvrtu koru i premažite jedan deo fila od maka. Urolajte i stavite u pleh premazan uljem. Ponovite postupak, i tako napravite jos 2 rolata. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Priprema fila
Jaja sa šećerom umutite, dodajte ulje u tankom mlazu muteći neprekidno, sipajte jogurt pa izmešajte. Pomešajte griz, prezle i prašak za pecivo, dodajte u smesu od jaja pa sve dobro sjedinite.
Priprema fil od maka
Stavite mleko i šećer da prokuvaju, dodajte mleveni mak, pa kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje. Ostavite da se malo ohladi.
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Poslastica na kojoj su odrasle generacije
Ista kao ona iz bakine kuhinje, ukusa za čistu desetku.
BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MAKOVNJAČA SA MEDOM Tradicija na moderan način, poćiće vam voda na usta
Sočna i mirisna, uzećete parče više.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)