ŠTRUDLA SA MAKOM Bogatog nadeva, mekana kao duša, a pravi se od gotovih kora
Napravite štrudlu sa makom od gotovih kora, uštedećete vreme, a biće vrlo ukusna.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora
Za fil
- 3 jajeta
- 2 čaše šećera
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše prezli
- 1 čaša griza
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Za fil od maka
- 400 g mlevenog maka
- 350 ml mleka
- 5 kašika šećera
Priprema
Priprema kora
Podelite kore na 3 dela, za svaku štrudlu trebaće vam po 4 kore. Uzmite jednu koru i premažite je sa jednom kašikom ulja. Preko stavite drugu koru i premažite je filom od jaja oko 4 kašike. Stavite preko treću koru pa i nju premažite filom od jaja. Preko stavite četvrtu koru i premažite jedan deo fila od maka. Urolajte i stavite u pleh premazan uljem. Ponovite postupak, i tako napravite jos 2 rolata. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Priprema fila
Jaja sa šećerom umutite, dodajte ulje u tankom mlazu muteći neprekidno, sipajte jogurt pa izmešajte. Pomešajte griz, prezle i prašak za pecivo, dodajte u smesu od jaja pa sve dobro sjedinite.
Priprema fil od maka
Stavite mleko i šećer da prokuvaju, dodajte mleveni mak, pa kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje. Ostavite da se malo ohladi.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav
Sočna poslastica smazaće se za tren oka.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)