ŠTRUDLA SA MAKOM Bogatog nadeva, mekana kao duša, a pravi se od gotovih kora

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Napravite štrudlu sa makom od gotovih kora, uštedećete vreme, a biće vrlo ukusna.

štrudla sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje kora

Za fil

  • 3 jajeta
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše prezli
  • 1 čaša griza
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo

Za fil od maka

  • 400 g mlevenog maka
  • 350 ml mleka
  • 5 kašika šećera

Priprema

Priprema kora

Podelite kore na 3 dela, za svaku štrudlu trebaće vam po 4 kore. Uzmite jednu koru i premažite je sa jednom kašikom ulja. Preko stavite drugu koru i premažite  je filom od jaja oko 4 kašike. Stavite preko treću koru pa i nju premažite  filom od jaja. Preko stavite četvrtu koru i premažite jedan deo fila od maka. Urolajte i stavite u pleh premazan uljem. Ponovite postupak, i tako napravite jos 2 rolata. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Priprema fila

Jaja sa šećerom umutite, dodajte ulje u tankom mlazu muteći neprekidno, sipajte jogurt pa izmešajte. Pomešajte griz, prezle i prašak za pecivo, dodajte u smesu od jaja pa sve dobro sjedinite.

Priprema fil od maka

Stavite mleko i šećer da prokuvaju, dodajte mleveni mak, pa kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje. Ostavite da se malo ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading