SALEP Čuveni napitak iz Turske fenomenalan za hladne zimske dane
Sladak, gust i neodoljiv, zagrejaće vam dušu i telo. Možete da ga pravite i u danima posta, ako umesto običnog, stavite neko biljno mleko ili vodu.
Potrebno je
- 2 šolja punomasnog mleka
- 2 kašičice salepa u prahu
- 2 kašičice šećera (ili prema ukusu)
- 1 kašičica cimeta
- muskantni oraščić
Priprema
U posudi, na tihoj vatri zagrejte salep, šećer i mleko. Kad provri, mešajte još 2 do 3 minuta, dok se ne zgusne. Sipajte u čaše i pospite cimetom i muskatnim oraščićem (začinom) po izboru. Konzumirajte toplo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)