SALEP Čuveni napitak iz Turske fenomenalan za hladne zimske dane

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Sladak, gust i neodoljiv, zagrejaće vam dušu i telo. Možete da ga pravite i u danima posta, ako umesto običnog, stavite neko biljno mleko ili vodu.

salep
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolja punomasnog mleka
  • 2 kašičice salepa u prahu
  • 2 kašičice šećera (ili prema ukusu)
  • 1 kašičica cimeta
  • muskantni oraščić

Priprema

U posudi, na tihoj vatri zagrejte salep, šećer i mleko. Kad provri, mešajte još 2 do 3 minuta, dok se ne zgusne. Sipajte u čaše i pospite cimetom i muskatnim oraščićem (začinom) po izboru. Konzumirajte toplo.

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading