GREJS KELI POSLASTICA Neodoljiva fantazija od koje će zamirisati cela kuća
Obožavaće je svi, a topi se u ustima.
Potrebno je
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- 4 jajeta
FIL:
- 1 puding od čokolade
- 1 puding od vanile
- 200 g margarina
- 2 kašike šećera
- 100 g šećera
- 700 ml mleka
- 1 kesica šlaga
Priprema:
Mikserom umutite jaja s brašnom i šećerom. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni.
Skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Dodajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i skuvajte puding. Isto uradite s pudingom od čokolade. Ostavite oba pudinga da se ohlade.
Penasto umutite margarin sa 100 g šećera. Pola dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade, pa sve dobro pomešajte. Ispečenu koru isecite na dva jednaka dela, prvu premažite čokoladnim filom, stavite drugu, pa je premažite filom od vanile. Umutite šlag s preostalim mlekom i ukrasite tortu. Pre služenja dobro ohladite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)