POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA REFORMA TORTA Raskošna poslastica sa orasima koja nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena za sve svečane prilike.

BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
Za 4 kore
- 80 g rendane posne čokolade
- 3 čaše kisele vode
- 2 kašike posnog mlevenog keksa
- 2 čaše šećera
- 4 kašike kakaoa
- 1 kesica sode bikarbone
- 20 kašika brašna
- 8 kašika ulja
- 6 kašika džema
Za prvi fil
- 400 g šećera
- 500 ml vode
- 4 pudinga od čokolade
- 200 g posnog mleka u prahu
- 100 g posne čokolade
- 400 g šećera
- 100 g šećera u prahu
Za drugi fil
- 300 ml vode
- 500 g malina
- 200 g šećera
- 3 pudinga od maline
Za glazuru
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 200 g posne čokolade
Priprema
U jednoj posudi sjedinite posnu čokoladu, kiselu vodu, posni mleveni keks, kakao, džem, sodu bikarbonu, brašno, ulje i šećer. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte smesu. Pecite koru oko 10 minuta na 180 stepeni. Ponovite postupak za 3 preostale kore. U pleh u kojem ste pekli kore stavite prvu koricu sa papirom na gore, pa ga skinite. Onda pravite prvi fil. Stavite u šerpu šećer da prokuva sa vodom a u ostatku vode razmutite puding i posno mleko. Zakuvajte sve, a kada se zgusne dodajte posnu čokoladu. Sve mešajte dok se ne otopi, a zatim pustite da se prohladi. Zasebno umutite šećer sa šećerom u pravu, pa sve sjedinite. Ostavite sa strane i pravite drugi fil. U šerpu stavite vodu, maline i šećer da prokuva, a u preostalih razmutite pudinge od maline, pa zakuvajte. Ostavite da se malo prohlade. Preko kore filujte filom od malina, pa filom od čokolade, pa korica sa papirom, pa filovi. U jednoj šerpici otopite biljnu slatku pavlaku sa posnom čokoladom. Čim se torta stegne, okrenite tacnu i prelijte je glazurom. Prelijte glazuru preko torte. Umutite biljni šlag. Dekorišite tortu. Prijatno!

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)